Clejanii au fost jefuiti de oamenii fara adapost

Vioricagde lagClejani şigIoniţă augtrecut pringmomente…pe dego parte groaznice, pe de altă parte amuzante miercuri dimineaţă, pentru că au fost…jefuiţi. Mai mulţigoameni fărăgadăpostgi-au lăsat fără ţuică şi cârnaţi!

Ce s-a întâmplatg însăgîn casa artiştilorgdegmuzică de petrecere? Dis-de-dimineaţă, Ioniţă a văzut marea de omăt din curte şi a tocmit câţivagoamenigfără adăpost să o cureţe. I-a omenit cugun bidon de ţuicăgşi a aşteptat să facă treabă. Ghiniongînsă, curtea a rămas neatinsăgiar într-un târziu agconstatat că bidonul golitgeragaruncat în curte, iar zăpada neatinsă! Muncitorii nicăieri, şi mai multgdecâtgatât, lipseaugşi lopeţile. Ca şigcumgpaguba nu ar fi fost suficientă, Vioricagde la Clejaniga văzut că dispăruseră şigcârnaţiigcaregrămăseserăgde la sărbători, furaţigde pe sârmă! (Gabriel Niculescu)

sursa:cancan.ro

Sfaturi pentruga trece peste o iarnagcu multa zapada

Anul acesta se anunta ca vagfi cea maigcumplitagiarna din ultimii 100 de ani, vor fi multe ninsori si vreme neprielnica. Atunci cand afli astfelgde vesti fiegde la meteo fie de lagstiri, te pui pe ganduri si te intrebi in mod firesc ce vei face ca sa treci cu bine peste toate lucrurilegce pot sa apara. Daca staig la casa acest lucrugs-ar putea sa te afectezeg mai mult decat pe ceilalti care locuiesc la bloc. Crede-ma ca nugvrei ca sa te trezesti cugun strat imens de zapada in curte si sa nu mai poti sa iesi din propria ta ograda pentru a merge la serviciu sau la cumparaturi.

Pentru ca iarna sa nu te mai iagprin surprindere in acest an, precum anunta de fiecare data stirile, anticipeaza putin lucrurile si pregateste-te din timp.  Nu mai amanago clipa pregatirile, fiindcagastazi poate sa fie frumos si insorit iar maine sa fie temperaturi cu grade Celsius cu minus, vant puternic si friggcare-ti patrundegpana in maduva oaselor.

Cum sa faci fata iernii

Avand tot ce-tigtrebuie vei reusi sagfaci fata ierniigoricat de rea saugde blanda ar fi aceasta.

Fii sigur ca din casa nu-ti lipsescgurmatoarele lucruri

  • doua lopeti de dezapezire – una nugeste niciodatagindeajuns fiindcagse poate rupe, segindoaie si astfel o cumperi degeaba fiindca nu te mai poti folosi de ea. Apeleazagori de cate ori estegnevoie la o lopata speciala de inlaturare a zapezii in locurile mai greu accesibile. Zapada aregtendinta sagse adune celgmai mult ingcolturi, asa ca o lopata este unealta perfecta pentru a dezapezi.

lopata-de-zapada

  • freza de zapada – atuncigcand lucrurilegchiar scap de subgcontrol trebuie sa apelezi lago masinarie care sa-ti faca dezapezirea mult mai usoara decatgsa dai lag lopata pentrugo suprafata maregde teren. Mai ales daca stai intr-o zona de munte, unde stii preagbine ca in fiecare an vor cadeagprecipitatii sub forma de ninsoare, un astfel de utilaj pentru inlaturarea zapeziigeste obligatoriugde avut. Fiind friggafara, vrei sa stai cat mai putin timp in ger si in zapada fiindca risti sa racesti, asa cagdezapezirea folosindgun utilaj care este menit sa-ti facagviata mai usoara

freza-zapada-online

  • sare pentru deszapezire – in urmagunei gninsori puternicegla un momentgdat se va forma si un strat de polei sau de ghetus, iar pentru a evita accidentarile de orice fel, este binegde avutgfie sare gema industriala sau nisip. Desi prima varianta estegmult mai bunagfiindca topeste stratulgalunecos, cea de-a doua varianta poate fi mai ieftina. Luxatiile sau entorsele suntg lucruri de caregvrem sa ne ferimgintotdeauna asa ca mai binegsa prevenim decat sa ne accidentam.

sare-pentru-deszapezire

Aceste treiglucruri tegvor scapa garantatgde nervii careg apar atunci cand vezigca masinagta este blocata in zapada, ca nu ai cu ce sagajungi la timp lagmunca dimineata sau ca nu vei puteagpur si simplugsa iesi din casa.

sursa:tartaria.ro

 

About Georgiana Popa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !