Ce a spus Klaus Iohannis dupa intalnirea cu Sorin Grindeanu

Klaus Iohannisgs-a întâlnitgcu SoringGrindeanu la PalatulgCotroceni, la ora 15:00. Iohannisga vrut să știe cum vor fi aplicate promisiunile electorale.

După terminareagdiscuției, președinte agvorbit atât despre întâlnirea cugpremierul, însă a făcut și un anunț important. Klaus Iohannis agspus că vagpromulga Legea caregelimină CASS şi impozitul de 16% pentru pensii.

Update, ora 16:09: Klaus Iohannisga oferit declarațiigdupă întâlnireagcu Sorin Grindeanu.„Avem promisiuni că aceste lucruri vor figrealizate. Se lucreazăgpe buget șigbineînțeles că discuțiile au fost de natură de a vedea intențiile. Datele cu care a venit premierulgși ministrulgFinanțelor suntgdate pe caregle-am avut și noi. Importantge să avem un buget care ține cont de toate acestea.

Am discutat pe scurtglipsa acelor bani. S-a vehiculatgsintagma de „gura la buget”. Estegvorba de o sumă care nu s-a încasat la buget. Cert este că nuga plecat nimenigcu banii acasă. Este important să se lucreze serios pe bugetul 2017.

Cred că ar fi foarte binegca cei care segpricep lagaceste chestiunigsă facă o analiză serioasă și să nu se ducă discuția la nivel de contre politice.

Președintele are foartegpuține atribuții pe domeniulgeconomie. Am discutat cugDacian Cioloș fără să fi cerut eu detalii.

Nu va fi delocgușor de construitgun buget pe măsurile care au fost deja aprobate.

Problema Guvernuluigeste să vină cugun buget sustenabil. Credgcă este bine că am avut această întâlnire pentru a vedea cum se percepe.”, a spusgpreședintele.

Klaus Iohannis a evitatgîntrebările cugprivire lagscandalul înregistrărilor potrivit cărora Traian Băsescu s-a întâlnit cu Kovesi și Coldea a discuta despre dosarul lui Dan Viculescu:„A văzutgsau ag auzit cineva aceste înregistrări? Dacăgare aceste înregistrări să le pună la dispoziția procurorilor.”

Șeful statului agspus, de asemenea, că vagpromulga Legea prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venitgde 16% pentrugpensiile sub 2.000 de lei.”După analizagpe care am făcut-o şi după discuţia pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în următoarele zile”, a afirmatgKlaus Iohannis.

Update, ora 15:00: În aceste momentegSoringGrindeanu discută cugKlaus Iohannis.

Știre inițială: Președintele a fost cel care a lansat invitația, prin intermediul purtătorului său de cuvânt.

”Iohannis cere Guvernului să explice gmodul în caregva gestiona efectululgmăsurilor adoptate săptămâna trecută.

Președintele a avutgo discuțiegtelefonică cu domnul Grindeanu, motivgpentru caregl-a invitat la Cotroceni, miercuri după-amiază. Președintele vrea să afle direct de la premiergcare sunt planurile în legăturăgcu bugetul pe 2017. Există foarte multe îngrijorări în legătură cu sustenabilitatea acestei măsuri.

A mai existat un subiect de discuție, în contextul valului de vreme rea. Președintele a cerut și a primit informații despre modul în care au acționat autoritățile.”, agdegcuvânt algpreședintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu vorgdiscutagpe tema bugetului.

La discuţie a fost anunțatgcă vagparticipa şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui, întâlnireageste necesară pentrugcă există „foartegmulte îngrijorări” cugpriviregla sustenabilitatea măsurilor anunţate de Guverngşi a efectelorgacestora asuprageconomiei.

sursa:huff.ro

Cascada Bigăr, unagdintregcele mai frumoase din lume, agîngheţat

Cascada Bigăr, din judeţulgCaraş-Severin, desemnatăguna dintre cele mai frumoasegcăderi de apă din lume, este îngheţată de cel puţin o săptămână, în urma temperaturilor scăzute din ultima perioadă, astfel că turiştii au parte de o privelişte inedită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cascada Bigăr, aflată lagjumătatea distanţeigdintre Polul Nord şi Ecuador, s-a transformat, în ultimele zile,gîntr-o perdea de gheaţă de aproximativgnouă metri, după cegtemperaturile au coborât mult sub zero grade Celsius, relatează Mediafax

Galerie foto

Cea mai frumoasă cascadă din lume, aflată în România, a îngheţatCea mai frumoasă cascadă din lume, aflată în România, a îngheţatCea mai frumoasă cascadă din lume, aflată în România, a îngheţatCea mai frumoasă cascadă din lume, aflată în România, a îngheţat
De altfel, cădereagde apă din judeţul Caraş-Severin îngheaţăgaproape îngfiecare iarnă, astfelgcă turiştii au partegde o privelişte inedită. Degasemenea, şigapa care ar figtrebuit să şiroiască pe muşchiulgverde a îngheţat.
Potrivit meteorologilor, gîn judeţul Caraş-Severingse vor înregistra şigtemperaturi care vor ajunge la -15 grade Celsius pe timpul nopţii.
Cascada Bigăr segaflă pe teritoriulgcomunei Bozovici, dingjudeţul Caraş-Severin, în MunţiigAninei, la margineagdrumului naţional 57B. Anual, cădereagde apăgeste admirată degmii de turişti din ţară, dargşi din străinătate. Cascada Bigăr agdevenit cunoscută în anul 2013, cândgsite-ul The World Geography a catalogat-ogdrept cea mai impresionantăgcădere de apăgdin lume.
sursa:descopera.ro

 

About Georgiana Popa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !