Andreea Tonciu le-a dat fanilor vestea cea mare

AndreeagTonciugşi Danielgsunt îngculmea fericirii degcând augdevenit părinţii unei fetiţe pe care au numit-o Rebecca.

Andreea Tonciu îi ţine la curent pegfani cu oricegnoutate, iargastăzi le-agmărturisitgcă micuţa ei agînceput să mănânce singură. Vedeta agpostat ung filmuleţ în care Rebecca îşi ţinegbiberonul în mână, descurcându-se fără ajutorul mamei sale.

”Rebecuţa papăgsingurică. gTe iubesc, îngerul meu frumos!”, a scrisgAndreea Tonciugpe Facebook.

sursa:cancan.ro

Care este varstaglagcare un copil argtrebui sa manance singur?

Este responsabilitateagparintilorgsa invete copilul sa manance singurel, astfel incat sa nu ajunga ca multi dintre cei care inca mai sunt hraniti degparinti si la varsta de 5-6 ani.

Nu exista o varstagideala la caregcopilul trebuieginvatat, deoarecegeste ungproces progresiv, care incepe de la primele gustari pe care le bagagin guritagcu manuta, cand este bebelus, sigse dezvolta ingtimp, odata ce invatagsa beagsingur cu canuta de bebelus si aregabilitatilegfizice de a tineglingurita corect ingmana sau de a o duce la gura.

Cum invatagcopilul sagmanance singurel?

La varsta de un anisor,gmiscarile bebelusuluigdevin mai precise. Are dezvoltategabilitati fizicegcare-i permit sa duca la gurita mancarea sau biberonul. Este inceputulgautonomiei sau gindependenteigin miscari sigtrebuie incurajatgdin plin in acest sens. Este recomandat sagprofitigde faptulgca micutul estegdornic sa duca diverse lucruri la gurita, pentru a-l incuraja sa manance singurel tot felul deggustari specifice gacesteigvarste (“finger foods”).

La un moment dat, vei observa cagpe masura cegii dai sa pape cuglingurita, copilul vagdeveni tot mai interesat sa ti-o smulga din mana, deoarece vagdori sa pape singur. Este ungmomentgimportant, care trebuiegexploatat. Da-i si lui oglingurita micuta, usoara, cugcare sa segjoace ingtimp ce tu il hranestigcu o alta. La cateva luni, copilul nugeste capabil sa tina singur o lingura in mana, insa esteg momentulg la caregincepe sa invete sa faca asta.

Specialistiigsunt degparere ca ogmetoda buna de a-l incuraja pe copil sa capete independenta in a se hrani este sa pui doua tacamuri si farfurioaregla masa atuncigcand ii dai sagmanance, ungset cugcare ii daigtu si altulg pe care-l va avea el la dispozitie. In acest fel, micutul va incerca, in timp,gsa te imitegcum tii lingurita, cum facigmiscarilegpentru a lua mancarica din farfurioara etc.

Copilul invata cel mai binegsi mai repedegsa manance singurgatunci candgii vede pe ceilalti ca fac asta. De aceea, este important sagsetezi un exemplugpozitiv si sa manancigcat mai adesea in fatag lui, pentru a-ti urmari cugatentie miscarile si a invata maigrepede sagmanance singur. Cum observigca arata interes in a-ti lua lingurita din mana, este timpul sa initiezi procesul si sa ii arati cum sa tina lingurita si care sunt miscarile deg bazagpentru a deprindegrapid abilitateagde a se hrani singur.

Multi parinti consideraggresit ca bebelusulglor de numai un angnu este capabil sa manance singur si ajung sa il obisnuiasca prost, prin a-l hranigcu linguritagpana la varste mari. Trebuie sagstii ca micutul tau estegcapabil sagmanevreze singur lingurita, cu mizeria de rigoare in jur, panagla varstagde 15 luni, asadar, permite-igsa invetegcat mai deg devreme aceasta abilitategesentiala ingdezvoltarea lui.

sursa:www.copilul.ro

About Georgiana Popa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !