Guvernul pregătește marea bombă! 9 ZILE LIBERE pentru toți bugetarii la sfârșitul lunii mai!

Nici nu ne-am revenit bine din mini-vacanța de 1 Mai, că trebuie să ne pregătim temeinic de alte zile libere, care se zăresc la orizont. Mai multe informații neconfirmate oficial au apărut în mediul online indică faptul că guvernanții se gândesc la varianta unei noi mini-vacanțe. Dacă zvonurile se vor confirma, de la finele lunii mai și până la începutul lui iunie, bugetarii, dar și elevii sau studenții se vor bucura de nouă (9) zile libere.

Practic, in perioada urmatoare exista 2 zile lucratoare libere decretate in mod legal, stipulate in Codul Muncii: sarbatoarea de Rusalii, 27 si 28 mai, dar din care doar 28 mai pica in timpul saptamanii (luni) + 1 iunie (vineri). Ei bine, se pare ca Guvernul se gandeste sa anunte ca vor fi zile libere si zilele de 29, 30 si 31 mai. Astfel s-ar putea face punte intre 25 mai si 3 iunie!

Ar fi, cu siguranta, cea mai mare minivacanta din ultima vreme: 9 zile in total, incepand cu ziua de sambata, 26 mai, si terminand cu ziua de duminica, 3 iunie.

Teoretic, aceste zile libere ar urma sa fie recuperate, atat in ziua de sambata, 9 iunie, cat si pe parcursul programului zilnic, prin prelungirea orelor de program, pana la data de 15 iunie.


4 metode ca să folosești uleiul de cocos pentru un păr sănătos și strălucitor

În mod sigur ai auzit că uleuiul de cocos este un aliat de bază pentru sănătate și frumusețe. A devenit unul dintre cele mai populare uleiuri naturale pentru hidratarea pielii, demachiere sau îngrijirea părului.

Este, de asemenea, inclus și în alimentație sub forma unor preparate delicioase și sănătoase.

Iar în ceea ce privește îngrijirea părului, uleiul de cocos are proprietăți cu adevărat miraculoase. „Uleiul de cocos este unic pentru că este asemănător uleiurilor naturale produse de scalp și este astfel capabil să penetreze firul de păr mai mult decât alte uleiuri”, declară pentru goodhousekeeping.com specialistul Leo Izquierdo.

Rezultatele folosirii uleiului de cocos pentru păr se observă de obicei destul de repede. „Atunci când este aplicat cu regularitate, de două sau trei ori pe săptămână pentru părul normal sau uscat, uleiul de cocos contribuie la hidratarea părului și îl face mai ușor de pieptănat și coafat, oferind în același timp un plus de strălucire și prevenind electrizarea”, este de părere chimistul Sabina Wizemann. „Uleiul de cocos este folositor în special pentru părul degradat pentru că previne fibra capilară să se îmbibe cu apă”, mai spune specialistul.

Iată cum să folosești uleiul de cocos pentru păr:

Tratament cu ulei de cocos înainte de spălarea părului
Aplică ulei de cocos pe păr înainte de a te spăla pe cap. Lasă-l să acționeze timp de 15-30 de minute. În acest fel părul este acoperit cu un film protector care previne absorbția unei cantități prea mari de apă. Părul degradat este mult mai poros decât cel sănătos și permite pătrunderea apei în straturile sale profunde, ceea ce îl deteriorează și mai mult.
Dacă ai părul gras, nu aplica ulei de cocos la rădăcini, ci numai pe lungimea părului, insistând asupra vârfurilor.

Mască de noapte cu ulei de cocos
Uleiul de cocos poate fi folosit ca o mască pentru păr. Pur și simplu aplică-l pe păr seara, înainte de culcare, și spală-te pe cap a doua zi dimineața. Este un tratament intensiv, care te va ajuta să obții tot ce este mai bun din uleiul de cocos. Folosește întotdeauna ulei de cocos pur, nerafinat. Aplică pe păr de la rădăcină până la vârfuri și acoperă-ți părul cu o cască sau leagă-l cu un prosop subțire sau un tricou vechi.

Ulei de cocos pentru netezirea firelor rebele
Acest ulei natural plin de beneficii este excelent și ca produs de styling. Folosește-l pentru a netezi firele rebele și a masca vârfurile despicate. Pune în palmă câteva picături de ulei de măsline, masează palmele și aplică apoi pe păr, în special asupra vârfurilor și firelor rebele. Îți va netezi părul și îi va oferi o strălucire naturală.

Ulei de cocos sub formă de balsam pentru păr
Uleiul de cocos este folosit de obicei pentru efectele sale hidratante asupra părului. Obții cele mai multe beneficii dacă îl folosești împreună cu balsamul de păr, după șamponare. Este o soluție excelentă pentru părul aspru, uscat și casant, care va deveni astfel mult mai elastic și mai rezistent. În cazul în care părul tău este fin sau are tendințe de îngrășare, poți înlocui uleiul de cocos brut cu un balsam sau mască pe bază de ulei de cocos.

loading...

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !